Besøg til Kilimanjaro Christian Medical Centre

I september 2018 vendte Care4Burns grundlægger Karianne W. Fjære tilbage til Kilimanjaro Christian Medical Centre (KCMC) ved foden af Mt. Kilimanjaro i Moshi Tanzania for at genoptage samarbejde med hospitalet og fortsætte samtalen om, hvordan Care4Burn kan bidrage til KCMC og brandsårsafdelingens ambition om at blive landets førende indenfor brandsårsbehandling.

Brandsårsafdelingen på KCMC åbnet i 2016 og har i alt 20 sengepladser. I øjeblikket er der indlagt 17 patienter, hvor langt de fleste er børn med andre- og tredjegradsforbrændinger. På brandsårsafdelingen er det ansat 5 fuldtidsansatte sygeplejere. Sammen med hospitalets uddannelseslæger varetager de den daglige behandling af patienterne. Brandsårsafdelingen har desuden et velfungerende sårbehandlingsprogram med forbindingsskift hver anden dag, hvor det samtidig gives fysioterapi.

Til trods for at brandsårsafdelingen har et velfungerende sårbehandlingsprogram ligger patienterne i gennemsnit 3-6 måneder på afdelingen før de udskrives til eget hjem. En af de største udfordringer, som møder patienterne på brandsårsafdelingen, er mangel på uddannet personale indenfor brandsårskirurgi og adgang til nødvendig kirurgisk udstyr. Ringe tilgængelighed til den fælles operationssal på hospitalet er i tillæg en stor udfordring med alvorlige konsekvenser for brandsårspatienterne, da de ofte bliver liggende i uger og måneder og vente på altafgørende operationer.

Udover træning af læger og sygeplejersker i brandsårsbehandling og videre udvikling af det kompetencebyggende udvekslingsprogram, som Dr. Einar Eriksen (Children’s Burn and Wound Care Foundation) står i spidsen for, blev nødvendigheden af at brandsårsafdelingen får sin egen operationssal tydeligt ligesom behovet for yderligere kirurgisk udstyr diskuteret ved årets møde mellem Care4Burn og KCMC.

En operationssal dedikeret til brandsårsbehandling med tilknyttet uddannet personale og tilhørende kirurgisk udstyr vil betyde et enormt kvalitetsløft for indlagte patienter. Med egen operationssal vil speciallæger i moderne plastik kirurgi have mulighed for at udføre 1-2 operationer daglig, til sammenligning med 1-2 operationer per uge på nuværende tidspunkt.

En af Care4Burns målsætninger for 2019 er, at indsamle midler til yderligere en mesh-maskine samt dermatomer (knive + knivblade) til hospitalet og brandsårsafdelingen.

Sammen kan vi gøre en forskel!

Har du spørgsmål til eller ønsker at høre mere om vores arbejde, og hvordan du kan bidrage, er du velkommen til at kontakte os på info@care4burn.org.