Undervisning

For at behandle børn med brandsår er specialiserede brandsårsafdelinger med kirurgisk udstyr og uddannet personale nødvendigt.

Læger og sygeplejersker på Kilimanjaro Christian Medical Centre (KCMC) i Moshi, Tanzania er udfordret i deres arbejde med brandsårspatienter. Det er et behov for at erhverve viden og styrke de praktiske kompetencer, der er nødvendige for at varetage den komplekse brandsårsbehandling.

Care4Burn arbejder for at styrke de sundhedsfaglige kompetencer indenfor moderne brandsårsbehandling blandt sundhedspersonale på KCMC. Dette gør vi ved at facilitere samt give økonomisk støtte til kompetenceopbyggende undervisning, udført af den erfarne plastikkirurg Einar Eriksen og hans stiftelse Children’s Burn and Wound Care Foundation (CBWCF). Undervisningen har til formål at træne lokale læger og sygeplejersker i sårbehandling og brandsårskirurgi. Når kompetencerne opbygges i det lokale sundhedsvæsen, sikres en langsigtet behandling af brandsårspatienter.

Dr. Eriksen underviser lokale læger på KCMC. Udstyret de bruger – en mesh-maskine og Humby kniv – er doneret af Care4Burn. Marts 2014.