Uddannelse

For at behandle børn med brandsår er specialiserede brandsårsafdelinger med kirurgisk udstyr og uddannet personale nødvendigt.

Læger og sygeplejersker på Kilimanjaro Christian Medical Centre (KCMC) i Moshi, Tanzania er udfordret i deres arbejde med brandsårspatienter, fordi de mangler den nødvendige viden og de praktiske kompetencer, der er nødvendige for at varetage den komplekse brandsårsbehandling.

Care4Burn arbejder for at styrke de sundhedsfaglige kompetencer indenfor moderne brandsårsbehandling blandt sundhedspersonale på KCMC. Dette gør vi ved at bidrage med facilitering af samt med økonomisk støtte til et kompetenceopbyggende uddannelsesprogram, udarbejdet af den erfarne plastikkirurg Einar Eriksen og hans stiftelse Children’s Burn and Wound Care Foundation (CBWCF). Programmet har til formål at videreuddanne lokale læger og sygeplejersker i sårbehandling og brandsårskirurgi. Når kompetencerne opbygges i det lokale sundhedsvæsen, sikres en bæredygtig behandling af brandsårspatienter.

Dr. Eriksen underviser lokale læger på KCMC. Udstyret de bruger – en mesh-maskine og Humby kniv – er doneret af Care4Burn. Marts 2014.