Velgørenhedsarrangement

En meningsfuld aften

Den 14. Juni 2018 inviterede Care4Burn til sit første velgørenhedsarrangement på Møbelfabrikken i København. I samarbejde med Magnus & Søn, var det gjort klart til en meningsfuld aften med foredrag om pædiatriske brandskader i udviklingslande og om Care4Burns arbejde i Tanzania ved Karianne W. Fjære.

Brandskader opstår ofte i forbindelse med madlavning over åben ild og er et globalt sundhedsproblem hvor børn bærer den største byrde. I flere afrikanske lande er brandskader den tredje største årsag til hospitalsindlæggelse og i udviklingslande registreres der årligt omkring 11 millioner brandskader.

“Brandsårspatienter i udviklingslande er en stor og glemt patientgruppe.

De fortjener vores opmærksomhed og hjælp”.

Karianne W. Fjære (Care4Burn grundlægger).

Arrangementet blev åbnet af den dygtige musiker Mamaduo Tonde fra Burkina Faso. Til lyden af hans fængende musik havde deltagerne mulighed for at opleve aftenens fotoudstilling, der gav indblik i Care4Burns arbejde gennem de seneste 10 år.

Care4Burn arbejder for, at sikre en bæredygtig behandling af brandsårspatienter ved at styrke lokale sundhedsfaglige kompetencer samt donere kirurgisk udstyr til moderne brandsårsbehandling.

Fotoudstillingen præsenterede flere patienthistorier, hvor deltagerene kunne se billeder fra før og efter operationer, hvilket understregede hvor altafgørende brandsårsbehandling er for den enkelte patients livskvalitet.

Fra afdeling for Plastikkirurgi og brandskade på Haukeland sygehus i Bergen, Norge deltog PhD studerende Lina Lernevall og præsenterede et gribende foredrag om post-traumatisk stress hos forældre med børn med brandsår.

Aftenen blev afsluttet med varm underholdning. Med flammedans fik Flying Fox Entertainment smil frem på deltagernes læber og viste dermed åben ild fra en anderledes og mere positiv side.

Tak til alle som deltog i arrangementet og var med til at støtte op om, hvorfor netop denne patientgruppe fortjener vores opmærksomhed.

Sammen kan vi gøre en forskel!

Har du spørgsmål til eller ønsker at høre mere om vores arbejde, og hvordan du kan bidrage, er du velkommen til at kontakte os på info@care4burn.org.