Emmanuel

Care4Burns første møde med Emmanuel var i 2009. Da var han 19 år gammel. Det var tydelig hvor meget han skæmtes over sit udseende. Han havde svært ved at holde øjenkontakt og kiggede for det meste ned i jorden når vi snakket sammen.

På begge hans kinder var huden mellem øjne og mund kontraheret som følge af gamle brandsår. Kontraktionen var størst på højre kind. Her havde arvævet trukket sig så meget sammen at Emmanuel havde svært ved at lukke øjet fuldstændig.

Emmanuel blev brændt da han var 1 år gammel. Selv husker han ikke noget af ulykken, men han har fået ad vide af sin familie at han faldt ind i flammerne med ansigtet først.

Emmanuel fortalte at han havde svært ved at føle sig som en del af lokalsamfundet. Gennem sin opvækst blev han mobbet meget på grund af sit udseende og i en tidlig alder havde han derfor stoppet med at gå i skole. Selv beskrev han sine dage som at han ’bare hang ud’ på gaden, uden rigtig at have noget at lave. Han håbet derfor på at en operation kunne hjælpe han og at han på sigt ville kunne få et arbejde.

Emmanuels familie havde ikke råd til behandling og Care4Burn besluttet derfor at sponsorere hans operation, udført af plastikkirurg Einar Eriksen. Én brandsårsoperation koster ca. 700 DKK.

 

Emmanuels operation var svær og langtrukken. Det var udfordrende at få hudtransplantationerne tilpasset optimalt, men efter mange timers hårdt og udførlig arbejde var operationen gennemført og Emmanuels ansigt var for første gang på mange år symmetrisk.

Selvom de første par dage var svært lovende, blev det tydelig efter kort tid at transplantationen ikke festet sig optimalt, men desværre gik delvist tabt ved højre øje.

Emmanuel fik tilbud om at lave operationen igen, med en ny hudtransplantation ved højre øje. Emmanuel takket nej. Han var bange for at blive lagt i narkose igen. Han beskrev sine oplevelser i narkose som så ubehagelige at han ikke ville gentage dette, for nogen pris.

I løbet af de næste par år holdt Care4Burn kontakten med Emmanuel. Vi var interesserede i at se om det var andet vi kunne gøre for at hjælpe han og for at han ville indgå i større grad i lokalsamfundet.

Et par år senere kom Emmanuel selv med et forslag. Kunne Care4Burn sponsorere hans førerkort, så han kunne begynde at arbejde som taxichauffør?

For første gang i lang tid var det liv og lys i Emmanuels stemme – så JA, det kunne vi.

I 2014 færdiggjorde Emmanuel køreundervisning og bestod køreprøven. Emmanuels førerkort kostede ca. 600 DKK.

I dag, 4 år senere, arbejder han stadigvæk som taxichauffør i Arusha centrum, i det nordlige Tanzania.

Sammen kan vi gøre en forskel!

Har du spørgsmål til eller ønsker at høre mere om vores arbejde, og hvordan du kan bidrage, er du velkommen til at kontakte os på info@care4burn.org.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar