Besøg til KCMC i Februar 2023

Care4Burn har et tæt samarbejde med Children’s Burn & Wound Care Foundation (CBWCF) i Etiopien. I foråret var brandsårskirurg Einar Eriksen, der er grundlægger af CBWCF og til daglig arbejder som plastiskkirurg på brandsårsafdelingen i Addis Ababa, endnu en gang på KCMC for at behandle og operere nogle indlagte børn og unge. Men også for at vidensdele og erfaringsudveksle med brandsårsafdelingens personale.
 
Brandsårsafdelingen på KCMC, der er bemandet med engagerede sygeplejersker og ledes af cheflæge Dr. Theresia, deltog derfor også i de operationer, Dr. Einar udførte.
 
Dr. Einar opererede undervejs bl.a. en mindre dreng indlagt med brandskader i ansigt og på bryst, og gennemførte en fyldestgørende hudtransplantation i drengens ansigt. Ligeledes opererede Dr. Einar en dreng, der på baggrund af ubehandlede brandskader som lille, havde fået en invaliderende kontraktion omkring begge fødder. Gammelt arvæv blev fjernet, og med hudtransplantation samt en gips ved anklerne, sikrede operationsteamet igen drengens fremtidige bevægelighed.
 
Care4Burn sender på baggrund af løbende fundraising, jævnligt nyt udstyr til KCMC, herunder mesh-maskiner, Humby knive og knivblade, og en lang række hæfteklemmer. Udstyret er medvirkende til, at der kan gennemføres de omtalte, og ofte ret komplicerede operationer på afdelingen.
 
Sammen kan vi gøre en forskel.